Esteet

Jos tiedät olevasi allerginen jollekin ainesosalle tai olet aikaisemmin saanut kosmeettisista tuotteista tai hoidoista ihoreaktioita, niin kerro tästä ehdottomasti hoitajallesi. Meillä on myös mahdollisuus selvittää ennen hoitoa sisältävätkö hoitotuotteemme asiakkaalle epäsopivia ainesosia, jos asiakas pystyy kertomaan ainesosien inci-nimet. Tällaisessa tapauksessa pyydämme ottamaan yhteyttä hoitolaan hyvissä ajoin ennen hoitoaikaa.

Mikä tahansa tuote voi ärsyttää tai aiheuttaa allergiaoireita. Emme valitettavasti voi luvata, että tietty tuote tai hoito ei varmuudella aiheuta minkäänlaisia ärsytys- tai allergiaoireita. Ärsytys- ja allergiset reaktiot ovat hyvin harvinaisia, mutta aina mahdollisia.

Herkkäihoisimmat ja atoopikot saavat useimmin ärsytysreaktioita (ärsytysreaktio ei ole vielä allergiaa), jotka ovat yleisempiä kuin kosmetiikka-allergia. Ärsytysreaktio saattaa syntyä jos esimerkiksi kotihoidossa käytetään liian voimakkaita tuotteita tai niitä käytetään vastoin käyttöohjeita. Tällöin iho tuntuu epämiellyttävältä ja saattaa punoittaa ja kihelmöidä.

Kosmetiikkatuotteet eivät läheskään aina ärsytä yksin, vaan perimmäinen syy reaktioon voikin olla ihon huono kunto. Jo valmiiksi ärsyyntyneellä iholla pikkuisenkin vahvempi tuote voi ylittää ärsytyskynnyksen. Ihon suojakerros saattaa olla huonossa kunnossa esimerkiksi atooppisen ihottuman, seborrooisen ekseeman, aknen tai ruusufinnin vuoksi. Myös liian voimakas ihon

kuorinta, tiuha peseminen, meikkaaminen tai stressi voi alentaa ihon ärsytyskynnystä.

Milloin hoitoja ei voida tehdä?

Asiakkaan tulee huomioida, että hoitoja ei voida tehdä kaikissa tapauksissa. Erityisesti laitehoidoissa ja kemiallisen kuorinnan sisältävissä hoidoissa on huomioitava tiettyjä terveydellisiä seikkoja, joista on ehdottomasti keskusteltava hoitajan kanssa ennen hoitoa. Kartoitamme useimmiten tiedot myös asiakkaan täytettäväksi annettavalla esitietolomakkeella.

Yleisimpiä hoitojen vasta-aiheita ovat:

•allergiat
•mahdollisesti raskaus ja imetys
•autoimmuunisairaudet (psoriasis)
•ärtynyt tai tulehtunut iho
•iho- ja bakteeritulehdukset (mm. herpes)
•ihottumaa hoitoalueella
•Roaccutan-lääkitys ja muut ihonhoitoon tarkoitetut lääkkeet